Natječaj za kratku priču, tema TABU

Natječaj za kratku priču, tema TABU

Povodom Noći knjige 2014. CeKaPe i Knjiga u Centru raspisuju NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU. Tema je TABU.

O čemu je još uvijek zabranjeno govoriti? Što se bojimo dotaknuti? O čemu se ne usuđujemo ništa reći? Postoje li danas neke nove teme koje nije uputno dovoditi u pitanje?
Što su za vas tabu teme i koliko ih vješto možete smjestiti u prostor kratke priče? Imate konkretan događaj, likove, ideju, iskustvo s tabu temom ili vam se već dugo nešto na tu temu mota po glavi?
Pošaljite nam svoje priče, a mi ćemo izabrati najuspješniju.

Pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Hrvatske i građani iz inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Rok za prijavu je 18.travnja 2014. Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše dviije kartice teksta.

Priče šaljite na mail, nocknjigenatjecaj@gmail.com, pod šifrom, a u odvojenom dokumentu osobne podatke i kontakt broj telefona. Pobjednike ćemo proglasiti u Noći knjige 2014. za vrijeme održavanja programa Čitamo da nas se čuje. Prvih deset ćemo pročitati, a tri nagraditi vrijednim nagradama.
Prva nagrada: besplatna kotizacija za radionicu u ljetnoj školi pisanja 2014., dvorac Stara Sušica, druga nagrada: 50 % popusta na radionicu pisanja, po izboru, treća nagrada: 25% popusta na radionicu pisanja po izboru. Pobjednicima darujemo i knjige u izdanju Knjige u centru.