NATJEČAJ za dječje literarne radove na čakavskom narječju „Di ča slaje zvoni“

NATJEČAJ za dječje literarne radove na čakavskom narječju „Di ča slaje zvoni“

U suradnji sa Školskom knjigom i Modrom lastom raspisan je natječaj za dječje literarne radove i recitacije na čakavskom narječju.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih škola, a u literarnom natječaju i učenici srednjih škola. Radovi moraju biti pisani čakavskim narječjem. Recitatori mogu izvoditi pjesme afirmiranih autora.

Pojedina škola (matična škola i svaka područna škola zasebno) može se natjecati s najviše deset neobjavljenih radova i s najviše dvije recitacije. Radovi čiji su autori dva ili više učenika ili recitacije u izvedbi dvaju ili više recitatora neće biti uvršteni u prosudbu.

Svaki pojedinačni rad prima se u elektroničkom obliku, kao dokument u privitku (1 RAD – 1 PORUKA). Naslov poruke mora sadržavati: naslov rada /recitacije, ime i razred autora/recitatora, naziv škole (Pjesma, Pero Perić, 8, OŠ Žminj). Poruka mora bit poslana sa službenih e-mail adresa škole.

U dokumentu uz rad / naslov recitacije treba navesti:

  • ime i prezime autora/ i recitatora,
  • razred,
  • ime i kontakt podatke škole,
  • ime i prezime mentora
  • ime i prezime ravnatelja.

Natipkani radovi moraju biti pregledani i ispravljeni prije slanja elektroničkom poštom.

Natječaj je otvoren do 16. ožujka 2018.

Radove šaljite na dicaslajezvoni47@gmail.com. Čitanje radova i njihov izbor napravit će stručno povjerenstvo (sastavljeno od profesora, učitelja i pjesnika – višegodišnjih suradnika). Izabrani radovi bit će objavljeni u zborniku „Kako ča zvoni va Žminje 2018.“. O izboru prosudbenog povjerenstva bit ćete naknadno obavješteni.

Recitatorsko natjecanje i prigodni program 49. Sabora čakavskog pjesništva održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. u Žminju.