Promocija knjige “Joga – disciplinom do slobode” autorice Vjerne Nevistić

Promocija knjige “Joga – disciplinom do slobode” autorice Vjerne Nevistić

U izdanju Centra za kreativno pisanje uskoro izlazi iz tiska izuzetno vrijedna i zanimljiva knjiga autorice Vjerne Nevistić, Yoga – disciplinom do slobode!
Ova izuzetna knjiga, koju ćemo predstaviti 23.3.2024. u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, pruža originalan i sveobuhvatan uvid u različite aspekte ove drevne prakse koja svojom univerzalnošću i istinskim djelovanjem na fizički i duhovni razvoj čovjeka nadilazi sva kulturna, religiozna i prostorno-vremenska ograničenja.
Autorica je posvetila posebnu pažnju fizičkim, mentalnim i duhovnim dobrobitima joge, što pomaže u otkrivanju i razumijevanju filozofije joge i svih dobrobiti koje ona donosi. Knjiga je opremljena s više od 200 fotografija snimljenih na različitim lokacijama u Zagrebu i diljem Hrvatske što joj daje posebnu originalnost.
Vjerna Nevistić magistrirala je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a 2023. upisuje doktorat s temom joge na istom fakuletetu. Jogu je počela vježbati u četrnaestoj godini. Sedam godina je živjela i radila u Americi kao fitness i joga instruktor te kao osobni trener (Chicago, Dallas, Phoenix), obrazujući se i istražujući joga pravce i škole. Nakon povratka u Hrvatsku, 2007. godine u Zagrebu otvara Venus hot yoga studio, a 2021. osniva Kineziološko učilište Equilibrium s programima za osposobljavanje instruktora joge i pilatesa, certificiranim od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Vjernina najdraža misao je: nema slobode bez discipline, a knjiga Joga – disciplinom do slobode utjelovljuje upravo tu filozofiju.
Svi koji vježbaju jogu ili koji tek žele otkriti svijet joge, svi koji ste u prolazu i želite provesti subotnje jutro s nama u Novinarskom domu, dođite i pridružite nam se uz zakusku i piće. Knjigu će, uz autoricu, predstaviti prof.dr.sc. Gordana Furjan-Mandić, odlomke iz knjige čitat će glumica Hrvojka Begović, a u glazbenom dijelu sudjeluje harfistica Doris Karamatić.
Čekamo vas u subotu u Novinarskom domu!