FEKP 19 – NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU ZA MLADE AUTORE

FEKP 19 – NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU ZA MLADE AUTORERijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokrenuli su novu kategoriju natječaja za kratku priču – za mlade autore i autorice. FEKP19 namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima.

Najbolje priče bit će predstavljene na FEKP-u u Rijeci, superkul festivalu koji se svojom živošću i neposrednošću, ali i ozbiljnošću i atraktivnošću pretvorio u jedan od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj.

FEKP19 želi čuti što misle, sanjaju, čemu se nadaju u formi kratkih priča. Žanr je po slobodom izboru. “Priču zavrtite oko teme: “Trebaš čuti ovu priču”. Kada nas netko zaustavi s tim uvodom znamo da slijedi nešto vrlo ozbiljno. Ili nešto vrlo zabavno. Nešto što će nam u svakom slučaju istog trenutka nepovratno promijeniti pogled na život. “, kažu organizatori natječaja.

Natječaj je otvoren od 22. travnja do 22. svibnja u 23:59 sati.
Priče će ocjenjivati žiri u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina.

Tri prvonagrađene priče bit će objavljene na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka, a najboljoj priči, odnosno njenom autoru ili autorici, organizator osigurava dolazak u Rijeku.nagrada: HUAWEI MediaPad

Proglašenje najbolje priče održat će se na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, od 5. do 6. lipnja 2019.

Detaljne informacije o natječaju na linku
https://rijeka2020.eu/fekp19-natjecaj-za-kratku-pricu-za-mlade-autore/