CekaPe-ovi kratkopričaši na festivalu Pazi, knjiga!

CekaPe-ovi kratkopričaši na festivalu Pazi, knjiga!

U petak, 9. studenog u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 7, Zagreb), u sklopu festivala Pazi, knjiga gostuju i polaznici/e radionice kratke priče s Miroslavom Mićanovićem!

Tema susreta je Grad kao književna inspiracija.

Kako na Zagreb gledaju Šibenčani? Kako ga doživljavaju? Kako o njemu pišu? A kako na gradove u Dalmaciji gledaju Zagrepčani? Koliko u njima nalaze umjetničke inspiracije?
U Zagrebu okupljeni (tko kaže da se sljedeći put neće okupiti u Šibeniku?) naći će se na jednom mjestu ljubitelji pisane riječi iz ova dva grada. Pa poslušajmo što misle i kako pišu kada im Grad ( i to ne rodni) posluži kao inspiracija!

Na susretu uz CeKaPe-ove kratkopričaše sudjeluju i šibenski pisci.

*

CeKaPeova radionica Put u središte kratke priče traje u istraživanju različitih perspektiva paradoksalne naravi priče, jer njezina kratkoća i fragmentarnost proizvodi nerijetko začudnost i neobičnost koja je pamtljiva i upečatljiva: Kako nastaje kratka priča? Tko je pripovjedač kratke priče? Tematsko-motivski prostor kratke priče? Jezik i pričanje u svakodnevici? Kako kratku priču pisati – kako je čitati? Može li kratka priča biti: riječ, rečenica?

Tijekom održavanja radionice postavljaju se i daju mnogi odgovori na pitanje „što je priča meni i što sam ja njoj“: Pisanje kao predstavljanje sebe u svijetu tekstova. Drugi i ja. Ja i Drugi. Mjesto razlike. Što je tamno mjesto moga pisanja. Tko sudjeluje u oblikovanju moga pisma? Strategije i kodovi pisanja. Mrtvo mjesto pisma/znaka. Tehnički elementi priče: naslov, prva rečenica, prostor i vrijeme priče, kraj (otvoreni, zatvoreni, poanta, prešućeni kraj priče…) Što je moja priča (što je moja tema). Kako doći do teme? Kako istupiti iz labirinta teksta? Radionica je zamišljena u dijaloškoj i spisateljskoj formi, a polaznici međusobno čitaju i komentiraju priče.