CeKaPe-ova nova knjiga, Zbirka priča Vesne Lemaić, Popularne priče

CeKaPe-ova nova knjiga, Zbirka priča Vesne Lemaić, Popularne priče

Još jedna knjiga u izdanju CeKaPe-a na našim je policama, Zbirka priča slovenske autorice Vesne Lemaić Popularne priče, u prijevodu Jagne Pogačnik.

 Popularne priče uglavnom su nastale u sklopu radionica kreativnog pisanja koje u Ljubljani vodi slovenski književnik Andrej Blatnik. Građene su od elemenata različitih žanrova, od sentimentalnog romana do horora, i vrlo su jasno natopljene sviješću o tome na koji način funkcionira i može opstati književnost u 21. stoljeću. Priče Vesne Lemaić, naime, donose svježinu i elemente suvremenog svijeta koji su uvijek smješteni u kompleksan i promišljen kontekst. Na različitim razinama i u inovativnim kombinacijama prepliću se elementi popularne kulture, razni žanrovski obrasci, promišljanja o suvremenom društvu i svijetu, bogat jezik koji se ne srami slenga, sitne duhovitosti i domišljatosti i iznenađujuća pripovjedna rješenja. „Popularne priče“ u Sloveniji su kritičari proglasili jednim od najuzbudljivijih proznih prvijenaca našeg vremena.

Knjigu ćemo predstaviti u subotu, 7.6.2014. u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d. O knjizi će govoriti književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik, Katarina Brajdić i autorica.