CeKaPe na FEKP-u: Sat u radionici kratke priče

CeKaPe na FEKP-u: Sat u radionici kratke priče

U sklopu 17. Festivala europske kratke priče i ove godine Centar za kreativno pisanje suorganizira program Sat u radionici kratke priče namijenjen svim polaznicima radionica pisanja, ali i svima ostalima koje zanima kako kratka priča nastaje, mijenja se, kako je naši gosti pišu i kako se na koncu sama piše.

U ponedjeljak, 28. svibnja u 17 sati u Booksi Vladimir Arsenić razgovara s Vladimirom Arsenijevićem (ne, nije tipfeler :)) i Miroslavom Mićanovićem, a u utorak u isto vrijeme na istom mjestu Sven Popović razgovara s velškom književnicom Carys Davies.
Vidimo se!
***

PONEDJELJAK: Sat u radionici priče 
Vladimir Arsenijević, Miroslav Mićanović

Dva pisca. Prvi je Vladimir Arsenijević, nagrađivani i prevođeni srpski prozni pisac, urednik i nakladnik, organizator jednog od najznačajnijih regionalnih književnih događanja, festivala Krokodil. Drugi je Miroslav Mićanović – hrvatski pjesnik i pripovjedač, i on nagrađivan i prevođen, i on dugogodišnji urednik i nakladnik, promotor književnosti. Između njih kritičar Vladimir Arsenić, u sredini – priča.

*
UTORAK: Sat u radionici priče 
Carys Davies

Velška autorica Carys Davies svojim je pričama osvojila neke od najznačajnijih međunarodnih nagrada za kratku priču – Frank O’Connor International Short Story Award, Jerwood Fiction Uncovered Prize, V.S. Pritchett Prize. O humoru i nemiru, o čitanju i pisanju, o umijeću priče i umijeću romana s Carys Davies razgovara pisac romana i priča Sven Popović.