Prijave na radionice

Otvoreni sat radionice kratke priče i promocija knjige „Samo da nije bolje“ Tomislava Sabljića, 17.4., Gradska knjižnica Slavonski Brod

Vijesti
13/04/2018

Gradska knjižnica Slavonski Brod utorak, 17. travnja predstavlja Centar za kreativno pisanje, koji je otvorio svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine, a danas je prerastao u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja u trinaest različitih radionica u Zagrebu i pet u Rijeci.

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod u 16:00 sati organiziramo otvoreni sat radionice kratke priče – radionica će ponuditi odgovor na pitanje kako nastaje kratka priča te će polaznike upoznati s osnovama pisanja kratke priče kroz zadane vježbe. Radionicu vodi književnik i urednik Miroslav Mićanović, voditelj radionica kratke priče i poezije u CeKaPe-u.

U 18:00 sati promoviramo zbirku kratkih priča „Samo da nije bolje“ Tomislava Sabljića. Knjiga je to o iščašenoj svakodnevnici, o nesporazumima, neočekivanim ulogama, bizarna, duhovita, gorka zbirka koja poziva čitatelja da zajedno s pripovjedačem proživi sve situacije više puta.

„Što to jest i kakvo jest da ne bi trebalo biti bolje? Jasno je da će na to pitanje odgovori biti različiti – mašta i sloboda samo su neki od mogućih putokaza. Zato: krenimo, čitajmo prije nego li bude bolje!„ (urednik Miroslav Mićanović)