Prijave na radionice

Ljetna škola pisanja 2020.: Živimo i pišemo književnost u dvorcu

Škola pisanja
02/09/2020

Deseta Ljetna škola pisanja CeKaPe-a završila je u predivnom ambijentu dvorca Stara Sušica u Gorskom kotaru.  Od 23. do 30. kolovoza 2020. pisali smo i živjeli književnost u izolaciji od svakodnevnice na rubu šume, u srednjovjekovnom dvorcu Stara Sušica.

Ova sedmodnevna književna avantura privukla je preko 30 polaznika koji su imali priliku uživati u inspirativnom okruženju šume i povijesnog dvorca te dubokoj izolaciji koja potiče stvaralaštvo. Pisali smo na radionici Poezije s Oljom Savičević Ivančević, Proze s Enverom Krivcem, Kratke priče s Davorom Mandićem i na radionici Scenarija sa Sanjom Kovačević. Polaznici su tijekom dana intenzivno radili na svojim tekstovima, dok su večeri bile rezervirane za razgovore o pisanju i književnosti s poznatim piscima i pjesnicima. 

Svaka večer obogaćena je književnim kvizovima i zajedničkim druženjima, što je dodatno povezalo sudionike. Deseta jubilarna Ljetna škola pisanja CeKaPe-a ostavila je nezaboravan trag na svim polaznicima, obogaćujući ih novim spoznajama, idejama i književnim nadahnućem!