Tomica Šćavina

Tomica Šćavina

Tomica Šćavina (1975) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se psihološkim savjetovanjem, vodi terapiju pisanjem i piše kolumne za časopis Sensa. Objavljene su joj dvije knjige psiholoških kolumni Unutarnji kompas (Planetopija, 2009.) i Koordinate sreće (Planetopija, 2012.). Njen prvi roman Brod za Lajku (Jesenski i Turk, 2011.) ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman Povratak genija (Jesenski i Turk, 2013.) joj je dodijeljena nagrada SFera. Poezija joj je objavljivana u časopisima Rival, Zarez i Poezija.

Tomica je autorica pet dokumentarnih radio-drama za Hrvatski radio za koje je nagrađena edukacijom Master School of Radio Features koju je organizirala European Broadcasting Union. Pohađala je edukaciju iz Integrativne psihoterapije i s Trećim programom Hrvatskoga radija surađivala kao autorica brojnih emisija iz područja psihoterapije. Surađivala je s Prvim programom Hrvatskoga radija – davala psihološke savjete za tinejdžere u emisiji Zbrda-zdola, pisala o čudesnom svijetu životinja za emisiju Plavo-zeleni svijet, a za emisiju Priče za velike i male napisala dramatizaciju svoje priče za djecu Krotitelj oblaka.

Vodila je brojne kreativne radionice i radionice iz područja osobnog razvoja za djecu i odrasle i pisala psihološke kolumne za portal Net.hr.

Trenutno, uz potporu Ministarstva kulture, piše svoj treći roman, a u pripremi joj je objavljivanje slikovnice Krotitelj oblaka (izdavač – Sipar) i zbirke poezije Herbarij nestvarnog u izdanju Hrvatskog društva pisaca.