Tomica Šćavina

About: Tomica Šćavina

[ratings id="2129"]
  • Role :
  • Website :
  • Experience :
  • Specialist in :

Tomica Šćavina

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se psihološkim savjetovanjem i piše kolumne za časopis Sensa. Objavljene su joj dvije knjige psiholoških kolumni “Unutarnji kompas” (Planetopija, 2009.) i “Koordinate sreće” (Planetopija, 2012.).
Njen prvi roman “Brod za Lajku” (Jesenski i Turk, 2011.) ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman “Povratak genija” (Jesenski i Turk, 2013.) su joj dodijeljene nagrade SFera i Artefakt.
Poeziju je objavljivala u časopisima “Rival”, “Zarez” i “Poezija”, a 2014. godine joj je objavljena prva zbirka pjesama “Ornamenti pada” u izdanju Hrvatskog društva pisaca.
Autorica je i slikovnice “Krotitelj oblaka” koju je 2015. godine objavila izdavačka kuća Sipar.
Tomica je bila dugogodišnji suradnik obrazovnog i dramskog programa Hrvatskoga radija. Završila je jednogodišnju edukaciju “Master School of Radio Features” u organizaciji European Broadcasting Union, te je autorica niza dokumentarnih radio-drama. Surađivala je s Prvim programom Hrvatskoga radija – davala psihološke savjete za tinejdžere u emisiji “Zbrda-zdola”, pisala o čudesnom svijetu životinja za emisiju “Plavo-zeleni svijet”, a za emisiju “Priče za velike i male” napisala dramatizaciju svoje priče za djecu “Krotitelj oblaka”.
Predaje psihologiju kreativnosti na veleučilištu Vern, a u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu vodi psihološko-kreativnu radionicu “S one strane pisanja”.

Radionice

S one strane pisanja

Psihologija likova