Snježana Babić Višnjić

About: Snježana Babić Višnjić

[ratings id="4050"]
  • Role :
  • Website :
  • Experience :
  • Specialist in :

Snježana Babić Višnjić

Rođena je 1969. u Zagrebu,  gdje se školovala i gdje i danas živi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu kroatistiku i južnoslavenske filologije, a trenutačno na istom fakultetu dovršava doktorski studij.

Napisala dvadesetak drama koje su objavljivane u hrvatskim časopisima i zbornicima, a neke su izvedene na Hrvatskom radiju (Nestali, Kamenčić želja, Otmica…). Priče je objavljivala u hrvatskim književnim časopisima i čitane su na Hrvatskom radiju, te skupljene u zbirku „Let nad staklenim stolom“. U kazalištu je debitirala dramom “Priča se nastavlja” (1990.)

Nadahnuta svojom djecom, dosad je napisala dvjestotinjak priča za najmlađe koje su objavljivane u Vjesniku i više romana za djecu Roman „Mali krapinski pračovjek Babu“ (2012.) nagrađen je nagradom Mato Lovrak, a roman „Krugovi na vodi“ nagrađen je nagradom Grigor Vitez 2016.

Osim romana, piše i scenarije za televizijske serije. Članica je Društva hrvatskih književnika i urednica biblioteke Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, te časopisa „Književnost i dijete“.

Radionice

Pričoslovnica – radionica pisanja za osnovnoškolce 

Književni put u slikovnicu