Scenarij

Scenarij

Imate scenarij na kojem želite početi raditi, ili ga završiti, uz stručno vodstvo? Želite napisati tekst za TV seriju? Ili možda samo želite naučiti osnove pisanja scenarija? Koji god bio Vaš nivo scenarističke kompetencije, mi ćemo Vam pružiti vrhunsko radno iskustvo.

Ako imate ideju za kratki igrani film, ali ne znate kako ju staviti na papir – radionica pisanja scenarija je mjesto na kojem biste to mogli naučiti.
Forma filmskog scenarija je specifičan oblik kojeg je, uz malo truda, mašte i volje, moguće savladati. Polaznici će tokom radionice proći sve krucijalne korake u procesu pisanja za film – od sinopsisa preko scenosljeda do pravog scenarija, te kroz niz kratkih praktičnih vježbi razviti vlastiti potencijal za promišljanje i stvaranje filmskih priča. Osim upoznavanja s konkretnim spisateljskim procedurama razvijenim u scenarističkoj literaturi, naglasak će biti na učenju iz konkretnih primjera kao i razmjeni ideja među polaznicima.
Cilj je da svaki od polaznika svoju početnu ideju za kratki igrani film, uz pomoć mentora, pretvori u jasno strukturirani predložak za snimanje.

Pisanje je zanat, a kao i s većinom zanata, vještina se usavršava vježbom. Ova radionica će vam podariti mehaničke vještine potrebne kako bi napisali svoj prvi scenarij za televiziju ili film.

voditelj radionice: Tomislav Zajec