Stjepan Crnić, Uskrsni krijes RASPRODANO

Stjepan Crnić, Uskrsni krijes RASPRODANO

15,93  (121,00 kn)

Roman “Uskrsni krijes” Stjepana Crnića u izdanju CeKaPe-a izlazi krajem studenog, a po pretprodajnoj cijeni možete ga nabaviti već danas!

 

Kategorija:

Opis

Kratki roman Uskrsni krijes namijenjen je mladim čitateljima, ali i onima koji će u njemu nostalgično detektirati opća mjesta vlastita odrastanja, u neka drukčija i mirnija vremena. Napisan po motivima stvarnih događaja, naime, roman posve sigurno ima autobiografski karakter i funkcionira kao autorov ‘dug’ obitelji, zavičaju i prošlosti. Fabula je konstruirana jednostavno, glavni likovi su djeca, a priča donosi i didaktičko-moralnu poruku, što u sjećanje priziva neke od klasika književnosti za djecu i mlade. No, i u ova tehnološki brza i napeta vremena postoje teme koje su univerzalne, a upravo to su one na kojima inzistira ovaj roman. Zajedništvo, prijateljstvo, prevladavanje nesuglasica, očuvanje tradicionalnih običaja i ljubav prema zavičaju i današnjem mladom čitatelju intrigantne su i poticajne teme za promišljanje vlastita života i svijeta u kojem žive.

– Jagna Pogačnik

*

Stjepan Crnić rođen je 1959. godine u Rijeci. Osnovnu je školu završio u Špišić-Bukovici kod Virovitice, a srednju školu, studij elektrotehnike i poslijediplomski studij završio je u Zagrebu, gdje živi i radi.
Kratkim pričama sudjelovao je na manifestacijama Susreti hrvatskih zavičajnih književnika u Zagrebu i Susret riječi u Bedekovčini. Objavio je roman „Alfa svijet – rodilište“ (Parvus d.o.o., Zagreb, 2014.) i novelu „Tajna divljeg kestena“ (Redak d.o.o., Split, 2016.). U zborniku kratkih priča „Preprekova jesen 2018“, koji je tiskan po završetku natječaja za najbolju kratku priču, a kojeg je raspisalo Hrvatsko kulturno umjetničko prosvjetno društvo (HKUPD) „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada, objavljene su mu dvije priče.