Jelena Zlatar: Odjavna karta (2014.) RASPRODANO

Jelena Zlatar: Odjavna karta (2014.) RASPRODANO

13,14  (100,00 kn)

Kategorija:

Opis

Onima koji nastavaju ove priče nije lako, jer premda ne čujemo eksplozije, Odjavna karta svojevrsno je minsko polje. Junakinje i junaci Jelene Zlatar uglavnom se nalaze u krivom odnosu, na krivom mjestu ili u krivom trenutku, no njihova autorica uvijek je na pravom. A naći se ondje – netom prije sloma/ netom prije novog početka – osjetiti dramu svakodnevnice i pronaći prave riječi da bi se dočarale krive, zahtijeva dar koji dobre kratkopričaše dijeli od onih drugih. Jelena Zlatar taj talent ima i zato joj nije potrebna buka i pirotehnika; da bi se čule, prave priče ponekad je dovoljno šapnuti. Samo treba znati kako.

Roman Simić Bodrožić

Jelena Zlatar rođena je 24. rujna 1982. u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006., gdje je i doktorirala 2012. s radom Utjecaj društvenih aktera na urbane transformacije i obnovu Zagreba nakon 2000. godine. Radi u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Bavi se sociologijom sela, grada i prostora.

Objavila je knjigu Urbane transformacije suvremenog Zagreba (Plejada i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, 2013).

P>riča Nedostaje uvrštena je u izboru Krom i pakao (CeKaPe, 2012), a kratke priče Provalija i Odjavna karta mogu se pročitati na književnom portalu (www.kratkaprica.bloger.index.hr).