Karmela Špoljarić

About: Karmela Špoljarić

[ratings id="7381"]
  • Role :
  • Website :
  • Experience :
  • Specialist in :

Karmela Špoljarić rođena je Zagrebu. Maturirala je u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti. Piše prozne i dramske tekstove. Pripovijetke objavljuje od na radiju i po književnim časopisima.  Za tinejdžersku dramu “Nula kuna po minuti” dobila je nagradu Ministarstva kulture „Marin Držić“ 2011.  U svibnju 2013. objavila je roman „Nije ovo Twin Peaks“ (AGM) za koji je dobila nagradu Društva hrvatskih književnika (DHK) „Slavić” 2014.  U studenom 2013. objavila je zbirku priča „Pazi što ćeš poželjeti“(CeKaPe). U rujnu 2014. objavila je roman „Major Tom“(Hena com). Oba romana uvrštena su, prema izboru Ministarstva kulture, među najbolja hrvatska prozna djela za 2013. i 2014. godinu.

 Uz pisanje, autorica vodi i razvija svoje autorske projekte, odnosno, radionice kreativnog pisanja –   tromjesečnu Dopisnu radionicu kreativnog pisanja „Kako početi“ i Bajkanje – putujuću radionicu pisanja bajki“ (za odrasle).

Osim toga, održava vikend-radionice pisanja „Kako početi“ i „Volimo priče, jer…“, a osmislila je i „Izložbu priča“, tekstualno-vizualni projekt koji gostuje po raznim hrvatskim gradovima.

U izdanju CeKaPe-a uredila je zbirku poezije Sandre Polić Živković „Zaštitni faktor“ te zbirku priča Sandre Karabaić „Babuške“.

Zadnji projekt autorice je novopokrenuta kreativno-terapijska radionica „Opraštanje.put“, u kojoj se o negativnim iskustvima progovara na kreativan način – pisanjem novih, drukčijih priča.

Autorica živi i radi u Zagrebu. Osim putovanja, kao najveći hobi istakla bi fotografiju.

Radionica:

Kako početi, Volimo priče, jer