Strip klub

Raspored sati


Termin:

petak,  20.00 – 20.30

Početak sljedećeg ciklusa:

siječanj 2019.

Fond sati:

30 školskih sati

Trajanje:

15 tjedana

Cijena:

1500 kn

Prvi put u Zagrebu i Hrvatskoj pokreće se čitateljski klub posvećen – stripovima!

Radionica čitanja stripova nudi polaznicima uživanje i čitanje u stripovima, “grafičkim romanima”, kao i razgovor i druženje s autorima, urednicima, poznavateljima stripova. Čitat će se djela iz svih dimenzija strip-svemira: od domaćih modernih i klasičnih autorskih djela, preko europskih – francuskih ili talijanskih majstora devete umjetnosti, američkog superherojskog i underground stripa, sve do japanskih briljantnih remek djela!

O svakom pročitanom stripu razgovarat ćemo u grupi uz prisustvo stripaša koji je usko vezan uz knjigu o kojoj pričamo, bilo da se radi o autoru ili autorici samog djela, uredniku, prevoditelju ili o odličnom poznavatelju pojedinog strip područja. Svaki strip ima svoje prethodnike i uzore, ali i djela koje je inspirirao nakon nastanka. Isto je i s različitim tradicijama strip pričanja, kao i s vizualnim komponentama svakog od pročitanih djela.

Treba posebno istaknuti da će svaki polaznik strip kluba dobiti svaku od 15 odabranih knjiga u vlasništvo, a ovu “radionicu čitanja” može se preporučiti svima koji su na neki način vezani za strip – ljubavlju, stvaranjem, namjerom stvaranja ili naprosto željom da bolje upoznaju fantastičan svijet stripova! I o svemu porazgovaraju sa drugim ljudima!

 

 

 

 

 

Voditelj: Vladimir Šagadin