Storytelling

Storytelling

Storytelling

Raspored sati


Termin:

subota,  10.30 – 12.30

Početak sljedećeg ciklusa:

studeni 2018.

Cijena:

50 kn jedna radionica, 150 kn mjesečna cijena (4 radionice)

Kilometri i vrijeme prestaju i nestaju; stranci postaju prijatelji; ušuškaš se pod zmajevo krilo i igraš zaboravljene igre s patuljcima ili odlebdiš na vilinskom prahu u svemir… U čarobnom svijetu što se skriva između korica knjiga ništa nije preteško, predaleko i nemoguće. Otvori ga s nama, zaviri u svijet priča i pridruži se novoj storyteling radionici CeKaPe-a za djecu od 4 do 7 godina!

Pričat ćemo uzbudljivo, tajnovito i zaljubljeno, smijati se i maštati skupa, otkrivati mitove i tajne Kvarnera i mnoge druge…

Jeste li znali da je otok Krk nekada bio dom vilama i ovcama zlatnog runa?

Jeste li znali da je bura jedna nesretna, ohola djevojka?

A da su Argonauti nekada plovili Kvarnerom?

Znaš li kako je žabica divojka postala kraljicom?

Mi znamo. I želimo to podijeliti s tobom!

***

Svaka radionica započet će uvodnim upoznavanjem s djecom, nakon čega slijedi priča – jedna ili više njih, ovisno o dužini, prilagođenih uzrastu grupe. Nakon svake od priča ostavit ćemo vremena za razgovor o temi i likovima, pitanja i zaključke, kao i dodatne zanimljivosti o kraju za koji se sama priča veže.

Za početak, usredotočit ćemo se na područje Kvarnera i Gorskog kotara, lokacije i mjesta koja su djeci više ili manje dobro poznati, kako bi im ih približili u novoj, dosad nepoznatoj perspektivi. Naknadno ćemo proširiti područje interesa na mitove i legende ostatka Hrvatske. U finalnom dijelu sata, ovisno o dužini priče, ostat će vremena za likovno izražavanje na temu o kojoj smo pričali. Cilj radionice je razvijanje interesa za priču, upoznavanje s mitovima i legendama ovoga područja, razvijanje mašte kao i vježbanje vještine slušanja te, naravno – druženje.

Voditeljca: Martina Frka Milotić