Vikend radionica Kako početi

Vikend radionica Kako početi

Vikend radionica Kako početi

Termin:

Subota

11.00 – 13.30 – radionica

13.30 – 14.30 – ručak

14.30 – 17.00 – radionica

Nedjelja

10.00 – 12.30 – radionica

12.30 – 13.30 – ručak

13.30 – 16.00 – radionica

Fond sati:

13 školskih sati

Cijena:

Za prijave do 1.10.2020. – 500 kn

Za prijave nakon 1.10.2020.  – 600 kn

Možda već ponešto pišete ili tek usput zabilježite neku lijepu misao, ali niste sigurni kamo vas ona vodi – prema poeziji, prozi ili možda drami?
Možda još ništa niste napisali, željeli biste, ali vam treba poticaj – kako i odakle početi?
Možda vam se čini da ono što pišete nema baš nekog smisla – ali koga pitati?
Možda ste neodlučni ili zbunjeni raznim radionicama – poezija, proza, drama – što upisati?
Možda ste vrlo mladi, ili pak u zrelim godinama, pa vam se čini da je prerano ili prekasno za nove početke? Upravo suprotno – čim ste poželjeli, vrijeme je!
Dakle, počnite!

Vikend radionica „Kako početi“ na vrlo jednostavan način uvodi vas u pisanje, ali ne bilo kakvo, nego u pisanje koje od početka prati mentor s uputama i savjetima uz pomoć kojih tekst može doseći svoju najbolju verziju, a ponekad doseći i vrijednost jednog književnog teksta. Pomoću odabranih vježbi kreiraju se likovi, njihovi odnosi, dijalozi, fabula… Vježbe su jednostavne i zanimljive, kako za početnike tako i za one koji već pišu.

Zašto je ova Radionica drukčija od drugih?
Prije svega, pisanju se prilazi isključivo iz prakse. Piše se i uči na vlastitim greškama. Od prve vježbe polaznici bez izuzetaka pišu, ispravljaju, uče. Usput se pronalazi i forma pisanja koja polazniku najviše odgovara.
Zatim, pisanju se prilazi s više razina, jer ne pišu svi da bi objavljivali. Ova radionica od prvog sata shvaća i prihvaća različite motivacije pisanja – može to biti želja za kreacijom, zgodnim hobijem, budućim zanimanjem ili terapijom.
I ono što je isto tako važno, vikend radionica “Kako početi” nudi mogućnost daljnjeg usavršavanja ili mentorskog rada s polaznicima, ukoliko za to bude interesa.

Radionica traje dva dana, sveukupno 10 sati. Radi se vrlo intenzivno, jer cilj radionice je da polaznici napišu nekoliko novih tekstova i dobiju osnovna znanja i upute kako nastaviti sa započetim pisanjem.

Voditeljica: Karmela Špoljarić