Govorništvo

Raspored sati


Termin:

 ponedjeljak  19.00 – 21.15

Početak sljedećeg ciklusa:

listopad 2021.

Fond sati:

30 školskih sati

Trajanje:

 10 tjedana po 3 školska sata

Cijena:

1500 kn

Što je govorništvo? Što čini dobar govor? Kako izgleda savršeni javni nastup? Ovo su samo neka od pitanja na koja će se dati odgovor na radionici govorništva.

Javni govor sveprisutan je u našoj svakodnevici, ali rijetko imamo priliku i mogućnosti za dobru pripremu. U osnovnim i srednjim školama i dalje ne postoji obavezan predmet koji bi djecu pripremio za javni nastup, a od poslovnih se ljudi očekuje da ideje iznose strukturirano, dobro argumentirano i uvjerljivo. Prigodne govore držimo povodom rođendana, svatova, komemoracija i često ne znamo kako početi, a kako završiti govor.

Radionica retorike polaznike će pripremiti za izvedbu nekoliko vrsta govora: zdravicu, govor zahvale, pozdravni govor i druge. Polaznike će se upoznati s kompozicijom govora, postavljanjem premise, sastavljanjem argumenata, pravilnih potpora, najčešćim pogreškama u argumentaciji, stilskim figurama, neverbalnoj komunikaciji, vježbama za glas i izgovor.

Cilj je radionica naučiti napisati i izvesti govor koji će publiku oboriti s nogu. Polaznici će imati priliku samostalno pripremiti govor i na kraju ga izvesti. Pjesnik se rađa, a govornik postaje.

Voditelj: Darko Crnolatac