Nova školska godina u riječkom CeKaPe-u!

Nova školska godina u riječkom CeKaPe-u!

Ulazimo u drugu godinu riječkih radionica. Prvu smo uspješno završili s radionicom poezije i kratke priče, a drugu nastavljamo bolji i jači no ikada.

U riječkim radionicama nestrpljivo vas čekaju:
Kristina Posilovic na radionici poezije.
Ako imate inspiraciju, a nemate pjesmu, metafora vas guši, a motivi bježe na sve strane, radionica poezije otvoriti će vam vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova- čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije. Prošlogodišnjim ćemo polaznicima objaviti knjigu, neka se i vaše pjesme nađu u njoj!

Zoran Krušvar i ove će godine učiniti sve da njegovi polaznici napišu priču koja će se pamtiti duže nego što se čita! I pokazat će vam kraći put do čitatelja, umjesto da ga umlatite sapunicom od osam tomova, Jer, možete ga zavesti jednom stranicom. Ili samo jednom rečenicom. Kako ćete doći do najbolje rečenice, otkriti ćete ako se prijavite na ovu sjajnu radionicu!

A oni koji imaju knjigu, a nemaju izdavača, na radionici e-samizdat naučit će od još jednog sjajnog riječkog pisca, Alen Kapidzic kako objaviti knjigu bez izdavača, na distribucijskoj platformi Smashword. Tea Rukavina i  Ivan J. Miocic, prošlogodišnji polaznici, već imaju svoje e-knjige. Samo vas jedan mail i prijava na ovu radionicu dijeli od vaše.

Ako ne želite biti pisac, već novinar, ima li većeg izazova od novinarstva u kulturi? Vodeće ime riječke kulturne scene, novinar i pisac Davor Mandić voditelj je radionice koja nudi osnovne teorijske informacije, ali i praktična uputstva za kreiranje tekstova prema pravilima struke, pritom se posebno osvrćući na specifičnosti sektora kulture u odnosu na druge novinarske sektore.

Ne želite postati pisac niti objaviti knjigu, ne želite se baviti kulturom, već samo volite i gledate filmove. Zašto se ne bi bavili filmskom kritikom? Ili bar naučili zašto je neki film dobar, a onaj drugi to nije. Na radionici filmske kritike s Dejanom Durićem naučit ćete puno: koja je uloga i značenje filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije, vrste i strukturu filmske kritike, novinarski pristup filmskoj kritici, a i gledati ćete puno sjajnih filmova.

Ostaje vam samo da izaberete, sve ostalo čeka vas u riječkom CeKaPe-u!

Prijave šaljite na cekaperijeka@gmail.com ili na našoj web stranici www.cekape.com
Veselimo se novoj školskoj godini u Rijeci i pisanju s vama!