Festival kreativnog pisanja

Pred nama je  2. Festival kreativnog pisanja. Festivalom želimo popularizirati edukaciju na području kreativnog pisanja i svake godine na jednom mjestu okupljati vodeća imena hrvatske i regionalne književne scene kao i nove generacije spisateljica i pisaca.

I ove godine smo u dvorcu Stara Sušica u kojem već trinaest godina, ljeti i zimi, sedam dana živimo i pišemo književnost. Sigurni smo da je dvorac na rubu šume idealno mjesto za bilo koji oblik umjetničkog stvaranja i književnih događanja, što svake godine potvrđuju uspješni programi kreativnog pisanja koje u njemu održavamo.

1.Festival kreativnog pisanja održava se od 26. 8. do 31. 8. 2024. U šest festivalskih dana ugostit ćemo neke od vodećih imena hrvatske i regionalne književne scene, spisateljice, pisce, pjesnikinje i pjesnike! Među njima su i voditeljice i voditelji radionica koji su nam u šesnaest CeKaPeovih godina znanjem, profesionalnošću pomogli da stvorimo jedini centar u kojem se provodi sustavna i cjelovita edukacija kreativnog pisanja iz koje je sada izrastao i festival.

Razgovarat ćemo o književnosti, pisanju, knjigama, prozi, poeziji, književnoj kritici, procesu rada na tekstu, dobrim, ali i teškim danima samoće u kojima tekst nastaje.