Volim slušat Rihannu (i nije me sram priznat)

Volim slušat Rihannu (i nije me sram priznat)

Mačka mi se ušuljala u spavaću sobu i zaspala na Markovu jastuku. Kako on ionako spava na podu, mislila sam da nije bed ako mici bude na jastuku jer je i ona cijeli dan po podu. Poslije sam ga prešla ljepljivim rolerom – jastuk, ne Marka i smatram ga opranim.

Ako ne znate tko su moja mačka i Marko, usmjeravam vas na obaveznu lektiru.

Jučer mi je Marko ištekao miš iz kompjutera. Danas sam trebala platiti račune, nemam miš. Prvo sam mu pisala prijeteće poruke. Onda sam stala i zapitala se što bih napravila da sam u uredu u CEKAPE-u (riješila bih problem sama). Onda sam pronašla utor i uštekala miš u kućište. Marko je najavio da će mi donijeti drugi miš da imamo i za desktop i laptop. Rekla sam mu da ne mora, koristićemo taj jedan. Ne, dofuraće mi jedan za komp kaže on. “Šta sam ja tebi”, pitala sam ga, “projekt DIY majstor u kući popravljanja?” “Da” odgovori Marko, “zove se Kako ćemo Mariji apgrejdat život.” To ide u blog, kažem mu.

Nervira ga jer sam počela slušati Rihannu. To jest, slušam ju dulje, ali potajno. Nekada (dok sam još bila svježa sa filozofskog) mi je bio problem što sam dozvolila da mi se takvi plitki tekstovi i jednostavni ritmovi urežu u glavu kao i svakom drugom prosječnom konzumeristu. Zamisli užasa, padam na produkciju. #croatiantragedies Ova pjesma i dalje rastura kao i 2009. iako je spot malo lanjski snijeg. S godinama nam se kriteriji, neću reći “dižu” ali se mijenjaju – zato ljudi gledaju slike iz 90ih užasavajući se odjeće kakvu su furali. Današnji stil će nam isto za 10 godina biti predmet poruge.

Da, znam, voli pokazivati sise u spotovima (dobre su). Nije napisala “Rat i mir” ni opjevala “Ilijadu”. Tko nikad nije čitao knjigu zbog gole žene na naslovnici (makar se radilo o skroz urbanom artističkom ulju na platnu kao da to mijenja stvari) neka baci kamen prvi. Vi koji ste kupovali Golu istinu radi “istraživanja tržišta” isto tako! Istraživač pa “samo radi znatiželje” pa marketingaš i još “istraživača” i eto Kiklopa (Inače, Denis, Igor, Nebojša i ja smo ju skoro kupili na benzinskoj jedne noći usred ničega – u zadnji čas nas je predomislilo 40,00 kuna kad smo ih preračunali u alkohol.).

A Rihanna? To je, šta, jedna od onih curetaka koji pjevaju o glupostima i pokazuju golu kožu? Možda su samo proizvodi onoga što tržište želi. Možda nisu toliko glupe koliko misliš.

Prestala sam paziti na to što će “netko misliti” i tako sam osim glazbe usput prigrlila šljokice i umjetne trepavice u svoj život jer to ne govori ništa o meni osim da znam nacrtati lažno lice preko postojećeg. Isto kako stavljanje wow citata na internete ne razmnožava inteligenciju u osobi koja je morala naučiti kliknuti na pravi gumb da citat objavi.

Mi žene nekako volimo statusima na internetima pokazivati u kakvom smo stanju. I komunicirat ćemo sa suprotnim spolom skrivenim porukama koje su zapravo skroz neskrivene (jer ih svi vide). Primaoci poruka neće imati pojma jer ne znaju što Umbrella znači u kontekstu njihovog odnosa i jel su možda trebali donijeti kišobran na spoj (ovog kolovoza, da, definitivno). Meni je jedan lik na fejs stavio citat iz biblije kad se nije pojavio na dogovorenu cugu (shvatila sam to kao kompliment). Dobro, on je imao dugu kosu, mogao je proći pod ženu. Kao onaj jadnik sa kišobranom, nisam ni ja sigurna što sam zapravo trebala. ShiftShejperi ne idu na mise.

U svakom slučaju, kad ekipa počne inspirativne slikice stavljati na fejs, znamo da je doma bilo grdo. Jel možete zamisliti Rihannu nakon što ju je dečko (bivši) prebio kak stavlja “You will never have this day again so make it count” sličicu na instagram? E, nemoj onda ni ti.

Dok vam ovo pišem, dužna sam članak Autostoperskom vodiču već jako dugo vremena, ajmo to tako definirati. #ShiftShaper je prioritet. Iako se posipavam pepelom dok ovo pišem. Nekada čovjeka prevelika to do lista imobilizira. Pa legne na pod i vježba pilates. Ja u međuvremenu slušam Rihannu, češljam Mici koja mi zauzvrat pomaže složiti rukopise. Nikada nemojte vjerovati mački da će vam pomoći s rukopisom. Prvo će leći na njega, a pošto ga ne može baciti niotkuda jer je već na podu, odabrat će stranice kojima nije impresionirana i sažvakati ih. Mici je puno stranica odabrala danas za bacanje. Mislim da joj ide bolje no nekim urednicima. Stvarno se svašta danas objavljuje, standardi su se srozali.

Svaki put kad radim na nečemu poput ovog članka za Autostoperski vodič, uvijek se iznova pitam kako nešto napraviti dobrim. I hoće li predugo čekanje stvoriti dodatni hype koji sam tekst neće opravdati jer ipak otkriva toplu vodu, samo ju pretumbava na nešto drugačiji način (to su me na faksu naučili raditi). Čim se pitam pretpostavljam da sam na dobrom putu. Barem negdje na pola.

Marko je danas na trivia crack kvizu dobio pitanje o nekoj Rihanninoj pjesmi. Nisam znala odgovor. Izgubio je rundu. “Baš si neki stručnjak” poklopio me je, srećom ne onako jako kak je Chris poklopio Riri.

Znam da ovdje nemam komentare ispod, al ak me hejtaš, reci to na twitteru. Ili još bolje, u facu. Vidimo se tamo. 😉