Poezija

Opis i program:

Na radionicama poezije polaznici će se pobliže upoznati s lirikom i posebnostima ovoga književnoga roda. Osim teorijskog dijela i referiranja na poznate pjesnikinje i pjesnike, naglasak radionica je na praktičnoj domeni, odnosno, vježbama pisanja, čitanju, analiziranju i brisanju stihova. Poezija je, kao i svaki drugi tekst, tekst na kojem se radi. Upravo zbog toga će se na radionicama najveći dio posvetiti radu na tekstu.

Poezija se najčešće spominje kao nešto nerazumljivo, a opet, većina pisaca započela je pisanje upravo poezijom. Bilo da su vaši stihovi srednjoškolski, studentski, ljubavni, penzionerski ili nisu još ni zapisani, dajte im šansu.

DODATAK:

U sklopu radionice osim čitanja u grupi koja pohađa radionicu, na kraju radionice organizirat će se zajedničko čitanje u Bookcafeu Dnevni boravak.

Raspored sati

Očekivani početak sljedećeg ciklusa: veljača 2018.

Termin: ponedjeljak, 18:00 – 20:15
Fond sati: 30 školskih sati
Trajanje: 10 tjedana
Cijena: 1200 kn

Voditeljica: Željka Horvat Čeč

Rođena je u Čakovcu 1986. godine, magistrirala na studiju hrvatskoga jezika i književnosti. Objavila zbirku pjesama „I zvijezde se smiju krhkosti“, te zbirku priča „Kauboj u crvenom golfu“, dok je za istoimenu priču bila nagrađena na natječaju za kratku priču „Zlatko Tomičić“. U izdanju VBZ-a objavila je zbirku pjesama „Moramo postati konkretni“, koja je bila u finalu nagrade Kamov i u Booksinom je izboru 6 najboljih knjiga objavljenih u 2015. godini. Uvrštena u antologiju mladih pjesnika regiona „Meko tkivo“. Dobitnica je nagrade Ulaznica 2013. godine, a pjesme su joj prevedene na engleski, njemački, francuski i švedski. Živi u Rijeci, organizira književne tribine „Pisac i građanin“, a u pripremi za 2016. joj je knjiga proze radnog naslova „Crtice sa sela, bez svinje“. Objavljuje u književnim časopisima i nastupa na raznim festivalima.