Književni put u slikovnicu

Književni put u slikovnicu

Književni put u slikovnicu

Raspored sati


Termin:

subota 10:00 – 12:15

Početak sljedećeg ciklusa:

listopad 2021.

Fond sati:

30 školskih sati

Trajanje:

10 tjedana

Cijena:

1500 kn

Slikovnice su mala književno-likovna remek-djela. U slikovnicama jednako uživaju i djeca i odrasli. Slikovnice su zabavne. Slikovnice su mudre. Slikovnice su izazov za svakog pisca.

Svi koji se žele upustiti u avanturu pisanja slikovnice, bilo da nisu nikad dosad ništa napisali bilo da iza sebe imaju objavljeno brdo romana,  trebaju ovom poslu pristupiti s oprezom. Slikovnica je greben na koji se vrlo lako može nasukati svaki pisac koji ne poštuje njezinu  dušu (i njezina pravila). Tekst za slikovnicu nije isto što i kratka priča. Ilustrirana priča nije isto što i slikovnica.

O priči kao predlošku za slikovnicu,  o podjeli i rasporedu teksta, o temama, idejama i porukama, o jednostavnosti, o sličnostima i razlikama pisanja slikovnica za djecu i slikovnica za odrasle, o tome  gdje i kad  završava posao pisca a počinje posao ilustratora, o putu do nakladnika i književnih priznanja, o putu do čitatelja, o putu do središta pisca i o tome gdje se svi ti putovi spajaju, a gdje razilaze, o svemu navedenom i mnogo čemu drugom bit će riječi na KNJIŽEVNOM PUTU U SLIKOVNICU!

Voditeljica: Snježana Babić Višnjić