Izvještaj s prvog dana Ljetne škole pisanja, Tribalj 2016.

crvene starke

Izvještaj s prvog dana Ljetne škole pisanja, Tribalj 2016.

U autu sam skoro ispustila dušu. I to ne bilo kakvom autu već srebrnom mercedesu. Nisam ni ja blesava da povraćam u fićeku.

GPS nas je malo navozao. Držala sam zatvorene oči i brojala zavoje po kretanju unutarnjih organa u opnastoj vrećici koju zbirno zovemo želucem. Renato kaže da smo dobri – nismo se, slijepo vjerujući navigaciji, spustili nekome u dnevni boravak onako turistički. Znam da je u Luxemburgu svaki poljski put na GPS-u, al mene taksi ne zna iz centra Zagreba odvesti do IGH jer im njihova ulica nije u sustavu. Još me nisu počeli po kućama voziti, što je dobro. Legla sam preko čokolade na stražnjem sjedalu.

U Balaturu sam stigla sa zelenim podljevom preko cijelog lica. Furala sam mačju tijaru koja stvar čini gorom jer mi pritišće lubanju, ali ju imam da me veseli kada naletim na reflektivne površine. I da mi Igor može reći,”Četverouha”.

Prvi puta otkad je institucije ljetne škole imamo i wi-fi. Više se ne moramo digitalno detoksificirati i ako nam mentor složi zadatak za koji nam trebaju pop-kulturni citati, možemo guglati umjesto da Nebojša vadimo citate iz sjećanja i imamo fajt preko jedinog mobitela koji uspije napraviti hotspot na planini.

Osim toga, imamo signal za pozvati hitnu ako nekome bude zlo, a jetrena pašteta iz dućana ne riješi stvar. :muke po mesožderstvu:

Zadaće koje dobijemo se znaju vezati jedna na drugu na poprilično zanimljive načine. Znala sam to od prije, ali nisam bila pametna pa sam se našla u situaciji da moram započeti knjigu sastavljenu od slika i tweetova. Sa upozorenjem da ni slučajno ne zabrijem i posvetim cijeli tjedan tweetanju.

Kako je proces izgledao, bolje da ne znate. Ali nastala je @konobaricaAlka. Nema na čemu.

Tako sam uspjela dobiti prvu poslovnu ponudu u svojoj književnoj karijeri.

interakcija

Zbog ovog sam išla na faks.

Čitaj dalje na: #ShiftShaper